Ullas julbröd

Ullas julbröd

Ingredienser

  • 50 g Jäst
  • 1 l Svagdricka
  • 1 msk Socker
  • 2 tsk Salt
  • 5 st Pomeransskal
  • 3 dl Brödsirap
  • 2,8 l Rågsikt

Instruktioner

  • Koka pomeransskalen enligt anvisningen på förpackningen. Skär bort det vita och skär skalen fint.
  • Rör ut jästen i sockret, tillsätt salt, sirap, svagdricka, pomeransskal och rågsikt. Arbeta degen på bakbord med vetemjöl. Forma till en stor limpa och låt jäsa kallt på plåt I kyl ca 5 timmar, eller över natten.
  • Sätt in i ugn på 225 grader. Sänk till 175 grader och grädda i ca 1,5 timme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.