Ryggbiff med vit sparris och örtbearnaise

 

Ryggbiff med vit sparris och örtbearnaise

Servings 4

Ingredients

  • 4-500 g vit sparris
  • 250 g smör
  • 2 st schalottenlökar
  • 3 kvistar dragon
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl vitt vin
  • 3 st äggulor
  • 1 knippe dragon färsk
  • salt & peppar
  • 1 kruka basilika färsk
  • 5-600 g ryggbiff
  • smör att steka i
  • salladsblad
  • 1 bit rödkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger

Instructions

  • Skala stammen på sparrisen. Låt koka i 4-5 minuter och lägg dem sedan i kallt vatten.
  • Smält smöret och låt det svalna något. 
  • Finhacka löken. Lägg dragon, schalottenlök, vinäger och vin i en tjockbottnad gryta. Koka tills bara några matskedar vätska återstår. Sila och häll tillbaka vätskan. 
  • Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt. Ställ kastrullen på svag värme och hetta upp under ständig vispning tills blandningen tjocknar och blir pösig. Ta av kastrullen från värmen. 
  • Tillsätt det smälta smöret under kraftig vispning. Smaka av med hackad dragon, salt och peppar. 
  • Hacka de färska örterna och blanda ner i såsen.
  • Salta och peppra ryggbiffarna. Stek i smör.
  • Blanda salladsbladen med tunnt strimlad rödkål, olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.