Roy Fares mörka chokladmousse med vaniljgrädde

Roy Fares mörka chokladmousse med vaniljgrädde

Ingredienser

Chokladmousse

  • 200 g mörk choklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 st äggula
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 gelatinblad
  • hasselnötter hackade

Vaniljchantilly

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 Msk vaniljsocker

Instruktioner

Chokladmousse

  • Hacka mörk choklad och lägg i en bunke och smält försiktigt chokladen i mikron.
  • Lägg gelatinblad i kallt vatten. Vispa grädden till dess att den formar en lätt topp när du lyfter vispen, ställ åt sidan.
  • Blanda äggula och ägg i en bunke och vispa upp på maximal hastighet till ett skum.
  • Koka upp vatten och socker i en kastrull i 2 minuter. Häll under konstant vispning ner sockerlagen i äggskummet i en tunn stråle. Fortsätt att vispa tills blandningen har fått rumstemperatur.
  • Plocka upp gelatinbladet ur vattnet och smält det försiktigt i mikron (eller i en liten kastrull) och tillsätt det i äggskummet och blanda.
  • Vänd därefter ner den ljumna chokladen. Avsluta med att vända i grädden.
  • Fyll i önskade glas och låt stå i minst 2 timmar i kylen.

Vaniljchantillyn

  • Vispa grädden med florsocker och vaniljsocker till krämig konsistens. Fyll ev i spritspåse.

Garnering

  • Toppa chokladmoussen med vaniljchantilly och hasselnötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.