Räkpaj

Skriv ut

Räkpaj

Maträtt Main Course
Författare Bitte

Ingredienser

Pajdeg

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl ost riven
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk vatten kallt
  • 1 st ägg uppvispat till pensling

Fyllning

  • 500 g räkor med skal
  • 4 st ägg
  • 3 dl kaffegrädde
  • 3 dl ost riven
  • 1,5 dl dill hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Instruktioner

Pajdeg

  1. Arbeta ihop ingredienserna till majdegen och låt vila ca 1 timme.

  2. Kavla degen på mjölat underlag och tryck ut degen i smord pajform med en diameter på 28 cm.

  3. Pensla botten och kant med det vispade ägget.

  4. Förgrädda i ugn på 200 grader i ca 10 minuter.

Fyllning

  1. Skallräkorna och ta undan några till garnering.

  2. Vispa ihop ägg och grädde i en skål. Tillsätt ost, dill, kryddor och räkor.

  3. Häll fyllningen i skalet och grädda i 200 grader i cirka 20-25 minuter tills äggstanningen stelnat.

  4. Garnera med räkor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *