Rabarberrutor med havresmul

Rabarberrutor med havresmul

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 300 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl socker

Havresmul

  • 125 g smör
  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

  2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner smör och mjölk. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40 cm).

  3. Skär rabarberns i riktigt tunna skivor och blanda med potatismjöl och socker.

  4. Blanda ingredienserna till havresmulet och bred ut över rabarberns.

  5. Grädda mitt i ugn, 225 grader i ca 25 minuter. Delas i rutor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.