Ostpanerad kycklingfilé

Skriv ut

Ostpanerad kycklingfilé

Maträtt Main Course
Portioner 4
Kalorier 220 kcal

Ingredienser

  • 100 g västerbottenost riven
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk ströbröd
  • salt & peppar

Sås

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater gärna chili

Instruktioner

  1. Blanda riven ost, mjöl, ströbröd, salt och peppar. Vispa upp ägget i en skål.

  2. Vänd filéerna först i ägg och sedan i ostblandningen. Stek dem gyllene i smör och stek dem sedan klara i ugnen i 10 minuter, 200 grader.

  3. Skala och hacka vitklök, lök och morot. Fräs det i olja utan att det får färg. Tillsätt tomaterna och koka ihop såsen i 20 minuter.

  4. Servera kycklingfiléerna med sin sås, klyftpotatis stekt med oliver och klyftad lök och en sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *