Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Portioner 35

Ingredienser

  • 4-5 st fläskfilé

Marinad 1

  • 2 liter vatten
  • 1,5 dl grovsalt
  • 3 msk rosmarin
  • 6 st vitlök skivade
  • 2 tsk vitpeppar grovmalen

Marinad 2

  • strimlat skal av 3 citroner
  • 4 dl olivolja
  • 2 msk rosmarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk vitpeppar

Instruktioner

  • Stek fläskfilén i ugnen i 200° till 70° innetemperatur.
  • Koka upp marinad 1 och låt kallna.
  • Låt fläskfilén ligga i marinaden ca 12 timmar.
  • Strimla citronerna och förväll ca 1/2 minut.
  • Blanda ihop marinad 2.
  • Skär filén tunt.
  • häll över marinaden ca 3 timmar innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.