Marinerad fläskfilé

Skriv ut

Marinerad fläskfilé

Portioner 35

Ingredienser

  • 4-5 st fläskfilé

Marinad 1

  • 2 liter vatten
  • 1,5 dl grovsalt
  • 3 msk rosmarin
  • 6 st vitlök skivade
  • 2 tsk vitpeppar grovmalen

Marinad 2

  • strimlat skal av 3 citroner
  • 4 dl olivolja
  • 2 msk rosmarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk vitpeppar

Instruktioner

  1. Stek fläskfilén i ugnen i 200° till 70° innetemperatur.

  2. Koka upp marinad 1 och låt kallna.

  3. Låt fläskfilén ligga i marinaden ca 12 timmar.

  4. Strimla citronerna och förväll ca 1/2 minut.

  5. Blanda ihop marinad 2.

  6. Skär filén tunt.

  7. häll över marinaden ca 3 timmar innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *