Kycklinggryta med trattkantareller

Skriv ut

Kycklinggryta med trattkantareller

Total tid 45 minuter

Ingredienser

Potatis

  • 900 g Mandelpotatis delade på mitten
  • 1 dl Matolja
  • 50 g Smör

Sås

  • 2 pkt Bacon fint skuren
  • 2 st Gul lök finhackad
  • 300 g Trattkantareller
  • 4-5 dl Vatten
  • 1 st Buljontärning Kyckling
  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 msk Dijonsenap
  • 1/2 dl Persilja finhackad
  • 2 msk Maizena
  • 3 msk Vatten
  • 1/2 st Citron + zest
  • Salt & peppar

Kycklingfiléer

  • 3 st Kycklingfiléer Delade. Alternativt 6 st minutfiléer
  • Smör, salt & peppar

Instruktioner

Mandelpotatis

  1. Skölj mandelpotatisen och torka rent. 

  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatisen ihop med smör och lite salt. 

  3. Stek potatisen tills gyllene i färgen. 

  4. Lägg potatisen på hushållspapper och låt rinna av.

Sås

  1. Stek bacon i en stor stekpanna eller en tjockbottnad kastrull tills den fått lite färg. 

  2. Tillsätt lök och trattkantareller och stek hårt tills allt vatten (från kantarellerna) är borta och allt blir knaprigt (kan ta en liten stund)

  3. Tillsätt vatten och buljong och låt koka ihop i ca 3 minuter. 

  4. Tillsätt grädde, svartpeppar, dijonsenap, persilja, timjan och citron plus zest. 

  5. Låt sjuda på svagare värme i ca 3 minuter.

  6. Blanda maizena och vatten i ett glas och häll lite i såsen (inte allt) tills såsen får rätt krämighet.

Kycklingfilé

  1. Stek kycklingfiléerna i rikligt med smör och olja.  

  2. Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och låt vila i ca 10 minuter täckta med smörpapper eller folie.

Upplägg

  1. Skär upp kycklingfiléerna i skivor och lägg på den varma såsen. Lägg även i mandelpotatisen och garnera med timjan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *