Kycklingfilé med italiensk fyllning

Kycklingfilé med italiensk fyllning

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 8 st soltorkade tomater i olja strimlade
  • 2 st marinerade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja från tomaterna
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 pkt bacon
  • 1 msk smör
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond

Instruktioner

  • Vik ut lårfiléerna och banka ut dem med undersidan av en gryta.
  • Mixa ihop tomater, basilika, olja och vitlök. Fördela hälften av fyllningen på filéerna och vik ihop dem.
  • Linda bacon runt kycklingen och fäst med en tandpetare. Bryn runt om i smör.
  • Lägg över köttet i en form och stek klart i 200 grader i 20 minuter i ugnen.
  • Koka upp crème fraiche, vatten, fond och resten av fyllningen. Serveras som sås.
  • Servera också klyftpotatis och en tomat- och gurksallad med lime och olivolja som tillbehör.

Anteckning

Tips: Det finns numera tunnskivade kycklingfiléer. Fungerar lika bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.