Kycklingfilé med italiensk fyllning

Skriv ut

Kycklingfilé med italiensk fyllning

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 8 st soltorkade tomater i olja strimlade
  • 2 st marinerade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja från tomaterna
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 pkt bacon
  • 1 msk smör
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond

Instruktioner

  1. Vik ut lårfiléerna och banka ut dem med undersidan av en gryta.

  2. Mixa ihop tomater, basilika, olja och vitlök. Fördela hälften av fyllningen på filéerna och vik ihop dem.

  3. Linda bacon runt kycklingen och fäst med en tandpetare. Bryn runt om i smör.

  4. Lägg över köttet i en form och stek klart i 200 grader i 20 minuter i ugnen.

  5. Koka upp crème fraiche, vatten, fond och resten av fyllningen. Serveras som sås.

  6. Servera också klyftpotatis och en tomat- och gurksallad med lime och olivolja som tillbehör.

Receptanteckning

Tips: Det finns numera tunnskivade kycklingfiléer. Fungerar lika bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *