KSS frallor på surdeg

 

KSS frallor på surdeg

Gör degen på kvällen och ställ in i kylen. På morgonen medan ugnen blir varm gör man frallor. Enkelt och väldigt gott!

Ingredienser

  • 0,5 l vatten kallt
  • 25 g Havssalt
  • 10 g jäst
  • 200 g Vetesurdeg
  • 550 g Vetemjöl
  • 200 g Durumvetemjöl

Instruktioner

  1. Rör vatten, salt och jäst.

  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör tills den blir en deg. Den behöver bara gå ihop.

  3. Plasta bunken och ställ in i kylen på jäsning i 12-15 timmar.

  4. Sätt på ugnen på 250 grader.

  5. Häll ut degen försiktigt på mjölat bord.

  6. Mjöla ovanpå degen.

  7. Dela försiktigt i 15 delar och lägg på plåt.

  8. Sätt in bröden i ugnen, sänk temperaturen till 230 grader och baka 12-15 minuter

  9. Låt svalna på galler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.