Köttfärssoppa

Skriv ut

Köttfärssoppa

En soppa som var en stor favorit när barnen var mindre. Numera tillagas den i över 60 portioner då vi tar upp båtarna på segelklubben. Receptet är baserat för 30 portioner, då vi tillagar två grytor med soppa.

Portioner 30 pers

Ingredienser

  • 2500 g Köttfärs
  • 20 st Potatis
  • 20 st Morötter
  • 10 st Gul lök
  • 3 dl Tomatpuré
  • 6 dl Persilja
  • 8 l Vatten
  • 2,5 dl Kalvfond
  • 2,5 msk Paprikapulver
  • 2,5 msk Salt
  • 2,5 tsk Svartpeppar

Instruktioner

  1. Skala potatis och skär i tunna skivor. 

  2. Skala morötter och riv grovt. 

  3. Koka upp vatten och kalvfond. 

  4. Lägg sedan i potatis och morötter. 

  5. Skjud på svag värme i ca 10 minuter.

  6. Bryn lök ock köttfärs, salt och peppar. 

  7. Blanda ner i soppan tillsammans med tomatpuré och paprikapulver. 

  8. Koka alltsammans i ca 5 minuter och strö över persiljan.

Postad i kategorin: Kött |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *