Kladdkaka med kolakräm och crisptopping

Kladdkaka med kolakräm och crisptopping

Ingredients

  • 3 st Ägg
  • 3,5 dl Socker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 4 msk Kakao
  • 2 dl Vetemjöl
  • 150 g Smör Smält
  • 1 brk Karamelliserad mjölk
  • 120 g Mjölkchoklad
  • Rice crispies

Instructions

  • Ställ ugnen på 175 grader. 
    Smält smöret och låt svalna något. 
    Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. 
    Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter.
    Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. 
    Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. 
    Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.