Grönkålspaj med fetaost och valnötter

Grönkålspaj med fetaost och valnötter

Passar fint till julbordet

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gr. Smör
  • 1 msk iskallt vatten
  • 1 tsk salt

Fyllning:

  • 3 st. Torggummans ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 200 gr hackad grönkål
  • 1 hackad gul lök
  • 3 st. fin hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 150 gr. Feta ost
  • 1 dl. hackade valnötter
  • Salt o peppar

Garnering: Granatäpple kärnor

    Instruktioner

    • Nyp ihop smör och mjöl, tillsätt vatten o salt. Knåda ihop till en deg.
    • Låt vila i kylen en stund.
    • Tryck ut degen i en pajform, nagga den och förgrädda skalet i 10-15 min i 175 graders ugnsvärme.
    • Fräs samman grönkål, lök och vitlök i rapsoljan tills det mjuknar.
    • Smaksätt med salt o peppar.
    • Vispa ihop ägg, mjölk och salt till en äggstanning.
    • Lägg grönsaksblandningen i pajskalet. Smula över fetaosten och valnötterna.
    • Häll över äggstanningen.
    • Grädda i ca 40 min, eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg i 175 graders ugnsvärme.


    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.