Gratinerat kalkonbröst med citronsky

Gratinerat kalkonbröst med citronsky

Ingredienser

  • 700 g kalkonbröst
  • smör
  • timjan
  • rosmarin
  • salt & peppar

Sås

  • 2 dl grädde
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 1/2 st citron
  • matlagningssoja
  • matlagningsmjöl

Tillbehör

  • potatis
  • brysselkål
  • vinbärsgelé

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. 
  • Krydda kalkonen med timjan, rosmarin, salt och peppar. Lägg kalkon och smör i en ugnssäker form och sätt in i ugnen 30-50 minuter till innertemperatur 70°C. Ta ut köttet och låt vila 10-20 minuter.
  • Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. 
  • Ansa och koka brysselkål i 5-10 minuter.

Sås

  • Häll grädde och fond i en kastrull. Koka upp. Smaka av med lite steksky, citronjuice, salt och peppar. Färga med några droppar matlagningssoja.
    Låt småkoka i cirka 5 minuter.
    För tjockare sås, tillsätt lite matlagnings­mjöl och låt koka i 3 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.