Fläskfilé a’la pomme

Skriv ut

Fläskfilé a'la pomme

Ingredienser

Ingredienser till kokning

  • 600 g fryst fläskfilé gärna kort
  • 3-5 dl äppelcider av fin kvalité
  • 2-4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk soja
  • 1 bit ingefära färsk
  • 10 st kryddnejlikor
  • 10 st vitpepparkorn
  • 1 st gul lök
  • 3-4 st persiljestjälkar
  • 1 bit lagerblad

Ingredienser till sås

  • 2 dl av buljongen efter kokningen
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • salt & peppar

Instruktioner

  1. Blanda samman ingredienserna till kokningen och låt allt koka upp en kort stund. 

  2. Lägg i den frysta fläskfilén och sjud den under lock i ca 20 minuter. Vänd filén och koka ytterligare cirka 20 minuter. 

  3. Sila och mät upp buljongen till såsen. Blanda samman smör och mjöl till en smidig pasta. Klicka i pastan buljongen under vispning. Koka såsen några minuter och tillsätt vispgrädden.

  4. Skär upp filén i tunna skivor. Servera med kokt broccoli och kokt potatis. Gärna med en liten sallad till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *