Ernst kalljästa frallor

 

Ernst kalljästa frallor

Author Bitte

Ingredients

  • 2 msk olja
  • 2 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 7 dl vetemjöl
  • äggvita till pensling
  • skalade solrosfrön, linfrön och sesamfrön att strö över frallorna

Instructions

  • Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg.
    Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor.
    Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 15 minuter, ställ sedan in dem i kylskåp över natten.
    Pensla med ägg och strö över valfria frön.
    Grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.