Brantevikssill

 

Brantevikssill

Ingredients

  • 2 brk Inläggningssill

Lag

  • 6 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 2 msk salt

Inläggning

  • 3 dl socker
  • 40 st vitpepparkorn krossade
  • 40 st kryddpepparkorn krossade
  • 2 st gula lökar hackade
  • 2 st röda lökar hackade
  • 1-2 msk citronpeppar
  • 2 st lagerblad smulade
  • 1 knippe dill hackad

Instructions

  • Låt sillfiléerna ligga i den första lagen över natten.
  • Tag upp den sedan och låt rinna av.
  • Blanda alla ingredienser till inläggningen och varva därefter den avrunna sillen med blandningen i en hög glasburk.
  • Låt inläggningen dra ett par dagar i kylskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.