Brantevikssill

Skriv ut

Brantevikssill

Ingredienser

  • 2 brk Inläggningssill

Lag

  • 6 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 2 msk salt

Inläggning

  • 3 dl socker
  • 40 st vitpepparkorn krossade
  • 40 st kryddpepparkorn krossade
  • 2 st gula lökar hackade
  • 2 st röda lökar hackade
  • 1-2 msk citronpeppar
  • 2 st lagerblad smulade
  • 1 knippe dill hackad

Instruktioner

  1. Låt sillfiléerna ligga i den första lagen över natten.

  2. Tag upp den sedan och låt rinna av.

  3. Blanda alla ingredienser till inläggningen och varva därefter den avrunna sillen med blandningen i en hög glasburk.

  4. Låt inläggningen dra ett par dagar i kylskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *