Äppelkyckling

 

Äppelkyckling

Ingredients

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 st äpplen
  • 75 g rökt skinka
  • 1-2 st purjolökar
  • smör
  • 2,5 dl mellangrädde
  • färsk timjan eller persilja

Instructions

  • Bryn kycklingen i smör i en stor stekpanna. 
  • Krydda med salt och peppar. 
  • Lägg på lock och låt kycklingen eftersteka i 20-25 min.
  • Kärna under tiden ur äpplena och skär dem i tärningar. 
  • Strimla skinka och purjolök. 
  • Fräs äpple, skinka och purjolök i smör i en traktörpanna. 
  • Häll på grädden. 
  • Smaka av med salt och peppar. 
  • Lägg över kycklingen utan sky i äppelsåsen och låt puttra ca 5 min. 
  • Garnera med färsk timjan eller persilja. 
  • Servera med potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.