Äppelkyckling

Skriv ut

Äppelkyckling

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 st äpplen
  • 75 g rökt skinka
  • 1-2 st purjolökar
  • smör
  • 2,5 dl mellangrädde
  • färsk timjan eller persilja

Instruktioner

  1. Bryn kycklingen i smör i en stor stekpanna. 

  2. Krydda med salt och peppar. 

  3. Lägg på lock och låt kycklingen eftersteka i 20-25 min.

  4. Kärna under tiden ur äpplena och skär dem i tärningar. 

  5. Strimla skinka och purjolök. 

  6. Fräs äpple, skinka och purjolök i smör i en traktörpanna. 

  7. Häll på grädden. 

  8. Smaka av med salt och peppar. 

  9. Lägg över kycklingen utan sky i äppelsåsen och låt puttra ca 5 min. 

  10. Garnera med färsk timjan eller persilja. 

  11. Servera med potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *